There is always a way to be better.

Cosmin Alexandru [Old] | There is always a way to be better.


Cultura business-ului

Din: 2 February 2010

Pentru mine, ziua de luni a fost una foarte importantă. A însemnat întoarcerea în postura de antreprenor de dezvoltare. Am mai urmat calea asta între 1992 şi 2005 creând şi aducând pe prima poziţie în piaţa de cercetare de marketing compania GfK România.

Apoi însă mi-am îngăduit luxul unei perioade lipsite de grijile expansiunii şi ale luptei pentru cote de piaţă. Am ales calea unei consultanţe individuale pe parcursul căreia m-am putut ocupa felurite proiecte şi experienţe interesante, pentru clienţii mei sau pentru propria mea curiozitate. Mi-am completat înţelegerea felului în care brandurile şi oamenii comunică şi relaţionează. M-am împărţit între Brandivia şi Asociaţia Erudio. Asta mi-a îmbogăţit perspectiva, însă mi-a grăbit şi nerăbdarea de a o fructifica la o scară mai mare.

Planetele s-au aliniat şi, spre sfârşitul anului trecut, m-am întâlnit cu Robert Braun, fondatorul companiei B&P Braun & Partners din Ungaria, cu care am încheiat un parteneriat, asociindu-ne în compania B&P Brandivia. Pe 1 februarie am lansat public acest parteneriat şi ne-am poziţionat în piaţa de comunicare din România. Puteţi găsi detalii pe site-ul B&P Brandivia sau, mai pe larg, in emisiunea Reţete anticriză, cu Dan Apostol, din 01.02.2010 de la The Money Channel:

A fost o zi cu multe bucurii şi multe emoţii. Am comunicat în media şi am evaluat reacţiile ei. Ce-a fost mai uşor a trecut :). Acum începe munca: întâlniri, contracte, sediu, angajări, proiecte, împliniri, greşeli, învăţăminte, toată partitura businessului alert.

Sper să găsesc rapid şi echilibrul pe care mi-l doresc între noul business şi scris. Pentru că voi aţi devenit foarte importanţi pentru mine. Pentru mine, indiferent de business-urile mele. E o relaţie la care ţin mult şi pe care vreau să o păstrez.

În semn de mulţumesc, vă invit la o lectură savuroasă aici. De talentul şi charisma autorului textului, domnul Andrei Pleşu, vă veţi putea bucura şi pe 11 februarie, la Întâlnirile Erudio, unde va avea o expunere cu tema “La ce (mai) e bună cultura?”. Eu abia aştept să mai aflu nişte răspunsuri în plus.13 to “Cultura business-ului”

 1. Excelent, frate Cosmin! Ma bucur foarte mult de acest pas si-ti tin pumnii! Spor!

 2. Cosmin Alexandru says:

  Mulţumesc mult, Liviu! Numai bine şi ţie! Sunt dator un drum la Iaşi, sper să-l reuşesc în primăvara asta :)

 3. Noua Romanie says:

  Mult succes! Si echilibru! :)

 4. Laurentiu Tirca says:

  Mult succes in noua aventura!

  Laurentiu (momentan din Amsterdam)

 5. parvan says:

  N-are cum sa fie decat bine caci drumul e firesc. Succese

 6. bogdanv says:

  Vesti bune anul are. Break a leg!…si sa auzim si sa vedem de bine!

 7. Catalin says:

  Sa fie intr-un ceas bun! La o comunicare spornica! Si sa nu ne lasi in uitare, ca suntem o echipa loiala. Ce s-a intamplat cu obiectivul tau de a lucra doar jumatate dintr-un an?

 8. horia says:

  Succese nebanuite, Cosmin.

 9. Cosmin Alexandru says:

  Multumesc tuturor! @Catalin S-a intamplat ca m-am hotarat sa-l abordez din alta perspectiva. Una regionala. Vreau ca peste 5 ani sa pot reduce motoarele intr-o structura in care sa pot desfasura proiecte in tarile din regiune, nu doar in Romania. Mi se pare mult mai ofertant. Asa ca m-am inhamat la o munca de dezvoltare si invatare care sa ma duca acolo.

 10. Cristina says:

  Felicitari si mult succes in continuare!
  Intrebare: Site-ul B&P Brandivia nu contine (inca) o sectiune ¨Cariere¨. Unde ar putea cei interesati si pasionati de CSR si nu numai, trimite cv-urile?
  Multumesc!

 11. Cosmin Alexandru says:

  @Cristina. Multumesc, puteti trimite CV-ul pe office at bpbrandivia punct ro.

 12. Robert says:

  Although my Romanian is far from perfect I tried to read the blog entry — thanks also for the many good wishes, it is great to work with Cosmin and we do have high hopes and great enthusiasm for success and the joint work. I am quite sure that together we will be doing great stuff for our clients and will enjoy what we do very much.


↑ Sus